Over ons

Soms begint een initiatief als een weloverwogen project met concrete doelstellingen; soms begint het als een hobby, die een beetje uit de hand loopt. Misschien heeft het Flanders Gospel Choir wel iets van dat laatste ...

In 1999 werd een gelegenheidskoor opgericht om de plechtige opening van de actie 'Lees voor je leven' in Brugge op te luisteren. Toen deze actie ten einde liep, hadden de meeste koorleden intussen zo de smaak te pakken, dat ze graag door wilden gaan en Flanders Gospel Choir was een feit.

De volgende stap Het winnen van een talentenjacht met de daaraan verbonden studiotijd, was de aanleiding om een full CD op te nemen. De titel van de CD "Testify" (2002) verraadt wat alle koorleden gemeen hebben.

Ze willen zingen over die ene Persoon, Jezus Christus, die hun leven radicaal veranderde en vertellen wat Gospel voor hen betekent. Inmiddels heeft FGC er een honderdtal optredens in de verschillende hoeken van Vlaanderen en Nederland op zitten.

Het repertoire is zeer gevarieerd: negrospiritual (Amen, Amazing Grace), bekende nummers als Go like Elijah (Chi Coltrane) en The Lord's prayer (Cliff Richard) aangevuld met minder bekende nummers van onder andere Oslo Gospel Choir, The Continentals, enz. Up tempo nummers die de hele zaal aan het klappen brengen, rustige ballades, intieme solo-liederen die je aan het denken zetten. Kortom voor elk wat wils.